Triathlon

Cross Duathlon

HOME INFORMATIE INSCHRIJVEN ROUTES UITSLAGEN FOTO'S CONTACT
18-03-2023: Prachtige editie Crossduathlon Workum :

Onder een prachtig lentezonnetje stonden een kleine 45 individuele en 7 duo’s afgelopen zaterdag aan de start van de 5e editie van de crossduathlon bij It Soal te Workum. Van uit de deelnemers was de vorige keer de wens ge-uit om het loopparcours wat uitdagender te maken. De organisatie heeft hier gehoor aan gegeven door het loopparcours nu niet alleen over de camping, maar ook door het mulle zand van de duinen te leiden, en de deelnemers vlak voor de finish nog een mooie “springsloot” te laten nemen. Dit nieuwe stuk route werd als zeer positief ervaren, het was een mooie scherprechter.

Het fietsparcours was redelijk hetzelfde als de jaren ervoor, hoewel de botenberging er dit jaar wat gunstiger (droger) bij lag. Het blijft mooi om te zien hoe de organisatie speelt met de elementen die reeds aanwezig zijn op het strand en botenberging, en daar dan een mooi uitdagend MTB parcours van maakt.

Dan de wedstrijd. Het was van begin af aan duidelijk dat er 2 duo’s (separate loper en fietser) aan de start stonden die een gat sloegen met degenen die alle onderdelen zelf deden. Na een spannende strijd wat aankwam op het laatste looponderdeel bleek het duo Joakim Zuidema / Cor Visser het snelste.

Bij de dames was Mireille Baart vooral door haar zeer sterke looponderdeel de snelste, voor Liesbeth Hiddema en Wieteke Cramer. Bij de mannen was het een nek aan nek race tot het eind. Wiebe Terwisscha van Scheltinga ging als eerste wisselen na het fietsen, maar werd tijdens het laatste looponderdeel nog ingehaald door Rink Pijpker (1e) die Sandor Walinga (2e) in de sprint aftroefde, en Arjen Bos die zich nog net naar het podium liep (3e).

De organisatie wil alle vrijwilligers en sponsoren bedanken. Zonder hen is het organiseren van een evenement als deze niet mogelijk. Daarnaast speciale dank aan it Soal voor gebruik terrein, Workumerwaard voor de “badde”, Doekele Terpstra voor de Quad, en Nathalie voor openen Oude Strandhuys.

 
sportieve groet
Sietze, Theunis, Robbert, Paulus
 

 

De crossduathlon van Workum is mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 Makke troch Roelof Fopma.nl