Triathlon Workum

Cross Duathlon

HOME INFORMATIE INSCHRIJVEN ROUTES UITSLAGEN FOTO'S CONTACT


Tussenstand Sudwestfryslan Triathloncup

Hierbij de volledige tussenstand van de SWF Triathloncup. Iedereen veel succes morgen in Wommels.

tussenstand SWF Cup.pdf

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde Workumer triathlon dag. Een record aantal (tevens maximum) van 200 deelnemers hadden zich voor de achtste triathlon ingeschreven, en dit jaar stond voor het eerst de kidstriathlon op het programma.

Kidstriathlon overweldigend succes
Om klokslag 1 uur werd onder een stralend zonnetje gestart met de 1eWorkumer kidstriathlon. Ca. 30 deelnemers en deelneemsters hadden zich aangemeld, en daarmee was ook hier het door de organisatie gestelde maximale aantal deelnemers behaald. Het deelnemersveld bestond enerzijds uit lokale helden, maar ook enkele deelnemers aan de achtste triathlon hadden hun kinderen meegenomen en aangemeld voor de kidstriathlon.

Zo’n 1eeditie is altijd een beetje zoeken voor ons als organisatie. De wisselzone was bij de steiger op de Doltewal, waar later die middag ook de achtste triathlon van start ging. Er was een parcours uitgezet welke bestond uit 125m zwemmen in de Dolte, 5 ronden van 1kM fietsen en 2 ronden van 625m lopen. 

Wij als organisatie zijn dermate overdonderd door het enthousiasme van de deelnemers, waardoor het bijhouden van de eindtijden niet van iedereen is gelukt. Tevens was er onzekerheid over het aantal gelopen en gefietste rondes van iedere deelnemer. Er zal dan ook geen volledige uitslag worden gepubliceerd. Wel zijn er winnaars in elke categorie uitgeroepen. Alle deelnemers kregen een medaille en diverse versnaperingen, en de winnaars van de 4 categorieën gingen tevens met een mooie wisselbeker naar huis.

De uitslag van de 1eworkumer kidstriathlon is:

Jongens tot 11                       Josse Scheenstra             - Gorredijk

Meisjes tot 11                        Rosa Swart                      - Heerenveen

Jongens tot 12 t/m 15            Floris Swart                      - Heerenveen

Meisjes 12 t/m 15                  Mirije Zorgdrager              - Workum

We kunnen terugzien op een geslaagde 1e(test) versie en verwachten volgend jaar de kids-ziektes er uit te hebben. We willen de deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en verwachten hun volgend jaar terug te zien wij de 2eversie. 

 

Tiedo Tinga en Marjan Andringa overtuigend winnaar van Workumer triathlon

Om half 5 was het de beurt aan al weer de 6eeditie van de 1/8 Workumer triathlon. Er hadden zich deze keer 200 deelnemers aangemeld waarbij het maximale aantal deelnemers was bereikt, en deze editie voor de 1ekeer volledig was uitverkocht..

Bij de start van het zwemmen waren de 1edruppels voelbaar, en tijdens fietsen barste de bui in volle hevigheid los. Dit vergde tijdens het fietsen op de klinkers in Workum het uiterste van de deelnemers. Het heeft gelukkig niet tot grote valpartijen geleid. Wel was er sprake van kortsluiting bij een haspel waardoor de finishboog voortijdig naar beneden moest worden gehaald.

Bij de mannen stapte Tiedo Tinga als 1eop de fiets, en hij liet in het vervolg van de wedstrijd de kop positie niet meer los. Hij won in een mooie tijd van 1.00:49 voor de 4emaal de triathlon van Workum. Voor de SudwestFryslan Triathlon Cup gaat Rink Pijpker aan de leiding met een voorsprong van een dikke halve minuut op Stefan de Jong. Daar blijft het dus spannend voor de wedstrijden in Witmarsum en Wommels.

 Bij de vrouwen kwam de 16 jarige Meike Regeling uit Stiens met een voorsprong van 3 minuten als 1evrouw uit het water. Zij moest deze positie tijdens het fietsen afstaan aan Marjan Andringa van der Woude die dan ook in een mooie tijd van 1:05:39 als 1evrouw over de finish kwam. Dit was de 2ekeer dat Marjan de Workumer triathlon heeft gewonnen. Marjan heeft tevens een voorsprong van 4,5 minuut op de nummer 2 Meike Regeling in de competitie van de triathlon cup. Een gelopen race?? Je weet het nooit. 

Om het evenement voor iedereen nog geslaagder te maken willen we volgend jaar met startseries bij het zwemmen gaan werken. Aan de positieve reacties na afloop verwachten volgend jaar dan ook weer eenzelfde deelname. We hopen iedereen dan ook weer terug te zien op 6 september 2020.

(foto Wiep Visser)

Foto’s zijn te vinden onder kopje foto's. 

                  

Gevonden voorwerpen van de 6de editie:

 

Sudwest Fryslan Triathlon cup:
De triathlons van Workum, Witmarsum en Wommels organiseren na succes van de eerste competitie, ook dit jaar weer de triathloncompetitie. In september 2x een 1/8ste triathlon en 1x een 1/4 triathlon.

Wanneer je gaat deelnemen aan de Sudwest Fryslan Triathlon Cup (3W's), dan is het belangrijk dat je je bij iedere triathlon gaat inschrijven. 

Op basis van de eindtijden wordt er een klassement opgemaakt en zijn er prijzen voor de snelste dame en heer overall! (buiten de competitie kan er natuurlijk ook aan 1 of twee van de triathlons worden deelgenomen.

Datum's triathlon:

  • Workum: zondag 1 september (1/8 triathlon) Starttijd: 16.30                
  • Witmarsum: zondag 08 september (1/8 triathlon)           
  • Wommels: Zaterdag 14 september (1/4 triathlon)           

 

De triathlon van Workum is mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 Makke troch Roelof Fopma.nl