Triathlon

Cross Duathlon

HOME MULTI SPORT CHALLENGE INFORMATIE INSCHRIJVEN ROUTES UITSLAGEN FOTO'S CONTACT
 

 10e TRIATHLON WORKUM - ZONDAG 3 SEPTEMBER 2023

Dit jaar gaat de 10e editie van de ‘Triathlon Workum’ plaatsvinden.

het boekje met informatie voor de deelnemers is onder het kopje "informatie" te vinden.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

       16:20 start 1/8 triathlon dames

       16:40 start 1/8 triathlon heren

Zwemstart is bij Doltewal, vanwaar naar de wisselzone op de Stedspolle wordt gezwommen. Hierna wordt de fiets gepakt en komen de deelnemers na het rondje via Skuzum - Ferwoude langs de merk workum weer in om te wisselen naar het lopen. Looprondje gaat via Slinkewei waarna deelnemers via Tillefonnepad via de Merk finishen bij de wisselzone. We nodigen alle supporters uit om de langs de Doltevaart (zwemmen) of op de Merk / Stedspolle (lopen / fietsen) de deelnemers aan te komen moedigen. 

 Trage Triathlon heeft op 17 juni de kick off om 13.00 uur. 

Op 3 september staat de 10e editie van de triathlonWorkum op het programma en de werkgroep wil dit jubileum graag vieren door zoveel mogelijk mensen (jong en oud) in aanraking te laten komen met de triathlon sport. 

Daarom zal er op vrijdagmiddag 16 juni a.s. een kidstriathlon voor kinderen voor de bovenbouw van de basisscholen van Workum worden gehouden en start op zaterdag 17 juni de Trage Triathlon. 

De aftrap van de Trage Triathlon is zaterdagmiddag om 13.00 uur in Sportcentrum Rolpeal en daar kunnen van 13.00 tot 14.00 baantjes gezwommen worden. Dit extra uurtje op de 17e is op kosten van Triathlon Workum. Het leuke aan de Trage Triathlon is dat jezelf bepaalt hoeveel baantjes je gaat zwemmen. Het is geen wedstrijd en ook eindtijden zijn niet van belang.Past het zaterdag niet, dan kun je op een ander moment tijdens een banenzwemmen in de Rolpeal gaan zwemmen. Uiteraard zijn de kosten voor het zwemmen dan wel voor eigen rekening.  
Na het zwemmen kan er op de fiets, step en E-bike kosteloos van het rondje Greonterp genoten worden en is er nog een wandeling door stad en land te volgen. De routes staan op de gratis stempelkaart die 17juni exclusief in de Rolpeal te verkrijgen is tussen 13.00 en 14.00 uur. Na 17 juni wordt de stempelkaart op meerder plekken aangeboden, want de Trage Triathlon kan t/m 19 juli gedaan worden. Het is ook prima om de verschillende onderdelen over meerdere dagen te spreiden. De stempel voor het fietsen kan gehaald worden in Het Boekhuis en die voor het wandelen bij El Cafetín espresso in de Harmonie. Wanneer alle stempels zijn verdiend kan er in de Rolpeal een leuke herinnering opgehaald worden. 
De Trage Triathlon is uitermate geschikt om in alle rust aan deel te nemen, alleen of met het gehele gezin. Waarbij je zelf bepaald hoelang je er over doet en in welke volgorde je de drie onderdelen gaat doen. 
Op het tarief van het banenzwemmen na, zijn de overige onderdelen kosteloos te doen. Mochten deelnemers dit dusdanig waarderen, dan kan er een vrijwillige gift op de teampagina voor het goede doel gedaan worden. https://elfstedentriatlon.mvdwfoundation.nl/teams/triathlon-workum 
Want niet geheel toevallig start Maarten van der Weijden zijn elfstedentriatlon op zondag 18 juni. Jong en oud kan dus de triathlon onderdelen ervaren die Maarten van 18 tot 25 juni in extreme afstanden gaat doen. Mocht een (eerste) ervaring bevallen, dan is de 10triathlon Workum op 3 september een leuke vervolgstap. Met de 1/8 afstanden van 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen is het een relatief lage instap welke een ieder op zijn eigen tempo kan volbrengen. 

SWF - Triathlon Competitie

Dit jaar gaat er weer een SWF-Cup plaatsvinden;

Dit jaar bestaat de Sudwestfryslan Triathlon Competitie weer uit 2x een 1/8 (Workum zondag 3/9) en (Witmarsum zondag 10/9), en 1x een 1/4 triathlon (Wommels zaterdag 16/9). 
 
Triathlon Workum wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 Makke troch Roelof Fopma.nl