Triathlon Workum

Cross Duathlon

HOME THUISTRIATHLON INFORMATIE INSCHRIJVEN ROUTES UITSLAGEN FOTO'S CONTACT
Workum in actie voor het goede doel

Maarten van der Weijden sportte afgelopen zaterdag zijn eigen thuistriathlon (3,8 km. zwemmen, 180 km. fietsen en 42 km. hardlopen) om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor TIPZO. Dit project is gericht op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten in het ziekenhuis. Maarten zijn initiatief deed de sportharten van veel Workumer sportliefhebbers sneller kloppen en veel sporters stelden hun eigen sportdoel om met team Workum zoveel mogelijk geld binnen te halen. Dat is gelukt! Het bedrag dat de Workumer gemeenschap bij elkaar heeft gesport en gedoneerd is grandioos. De teller staat op dit moment op meer dan 16000 euro en tikt nog door….

Deelnemers

Deelnemers aan de multi sport challenge stelden zichzelf allerlei sportieve doelen. ’s Ochtends vroeg om 6 uur vertrokken Evert en Rudmer op een glibberend wegdek om een fietstocht van 212 km. te maken naar Den-Haag. Petra was de hele dag aan het sporten en ’s middags om 4 uur nam zij samen met Hanneke en Jantje een verfrissende en verlate Nieuwjaarsduik in het IJsselmeer. Bikkel Dieuwke moest eerst het ijs breken voordat zij 550 meter in de Dolte kon zwemmen. Daarna volbracht ze de kwart triathlon door nog 42 km te fietsen en 10 km te hardlopen. Bernard, Edwin, Nynke, Jantje, Peter, Jeffrey, Paulus en Theunis deden een duathlon en fietsten en liepen samen heel veel kilometers bij elkaar. Marten volbracht hardlopend 100 rondjes om de ijsbaan van Workum en Marije en Jorn liepen ook heel hard voor heel veel geld. Jan Pieter fietste samen met Maarten van der Weijden op zijn Tacx maar liefst 180 km. Akkelies wandelde met 3 vriendinnen (Thealien, Ester en Jeanette) van Sneek naar Workum. Jildau en Ella wandelden vele kilometers op Frieslands wegen. Ook Hiddo liep op zaterdag via Bolsward naar Harlingen en op zondag liep hij van Harlingen via Makkum weer terug naar Workum. Johanna wandelde voor het goede doel in de regio Amsterdam. De volleybalsters van B-1 renden gezamenlijk 45 km over het parkeerterrein bij ons sportcentrum “De Rolpeal”. Nelly skeelerde op de ijsbaan en samen met Eric fietsten zich nog een slag in de rondte. Stellingwerf Gym in Ferwoude gaf online-sportlessen en ook de voetbalvereniging deed een flinke duit in het zakje. Fantastisch om te zien dat zoveel voetbalteams zich hebben ingezet voor het goede doel. De voetbalslogan “mei elkoar en foar elkoar” ging zeker op voor onze plaatselijke voetbalvereniging. In totaal heeft de v.v. ruim 840 km bij elkaar gelopen. Onze kapper Gerwin fietste maar liefst 10 x het Patersrûntsje (125 km.) om geld in te zamelen voor én TIPZO én ALS. Zijn goede vriend Nico Romkema heeft een paar maanden geleden te horen gekregen dat hij de ziekte ALS heeft. Afgelopen zaterdag stond voor het huis van de familie Romkema in de Begine een melkbus waarin geld kon worden gedeponeerd voor de stichting ALS. Deze donatiemelkbus voor ALS zal in ieder geval nog twee weken in de Versmarkt de 3 Ambachten komen te staan. Totaal hebben onze Workumer sporthelden ruim 2500 km bij elkaar gesport. Wat een fantastische prestatie.

Voor prestaties deelnemers zie:  prestaties deelnemers.pdf

Voor foto's zie bij kopje foto's

 Donateurs bedankt!

Alle bovenstaande sporters konden een beroep doen op heel veel donateurs. De saamhorigheid in onze stad liet zich van haar beste kant zien. Zoveel Workumers hebben aan de sporters geld gedoneerd en zoveel inwoners van Workum hebben de sporters aangemoedigd om hun sportieve doel te volbrengen. Steun en aanmoediging is belangrijk voor mensen die ziek zijn, maar steun en aanmoediging is ook belangrijk voor sporters. De Workumer support was groots.

 Retro Radio Request

Via https://Dlive.tv/vinny­_vinyl werd een marathonuitzending van Retro Radio Request vanaf 12 uur ’s middags tot ver na middernacht uitgezonden. Verzoeknummers werden tegen betaling en voor het goede doel door de enthousiaste d.j.’s Marcel, Vincent en Taeke gedraaid. Pieter en Luitzen enthousiasmeerden de Workumer gemeenschap met hun Fiat-doneer-verzoekbak met geluidsinstallatie om verzoeknummers aan te vragen voor de uitzending. Tijdens de uitzending werd er muziek gedraaid, luisteraars werden op de hoogte gehouden van de sportprestaties en interviews met sporters werden gehouden. Ook Maarten van der Weijden werd door Taeke geïnterviewd. Maarten kende Workum natuurlijk van zijn elfstedenzwemtocht en van zijn eerste triathlon die hij in Workum in september jl. heeft gedaan. Toen hij hoorde hoeveel geld de Workumers hadden opgehaald voor zijn goede doel, werd hij even stil…. Dat zo’n kleine stad, zo groots kan zijn in haar daden. Maarten vond het echt fantastisch. Marcel, Vincent en Taeke: bedankt voor jullie muzikale bijdrage en Jos, Femke en Gerben voor hun werk op de achtergrond. Retro Radio was de verbindende factor. Roelof heeft er voor gezorgd dat de gehele marathonuitzending eenvoudig was op deze site. Hier staan ook alle foto’s die door sporters zelf zijn aangeleverd, een overzicht van de prestaties en de link: https://thuistriathlon.mvdwfoundation.nl/team/team-workum voor de actuele tussenstand, want er kan nog steeds gedoneerd worden.

 Workum en saamhorigheid

In 2020 werden door Corona veel sportactiviteiten afgelast en ook samen sporten werd in de ban gedaan. Met deze actie van Team Workum kon er weer worden gesport en dit keer ook nog voor het goede doel. Niet alleen sporten voor jezelf, maar zeker voor een ander. We kunnen allemaal trots zijn op dit waanzinnige bedrag dat we samen hebben opgehaald. Door de Workumer saamhorigheid werd deze actie een succes.

 Mail naar triathlonworkum@gmail.com of neem contact op met de werkgroep:

Petra Dijkstra, Dieuwke Couperus, Jeffrey Groen, Marten Sjoerds, Paulus Folmer

en Theunis Wouda 06-28939036

 

 

 

2019 Makke troch Roelof Fopma.nl